Bästa resan

31 oktober 2019 admin

Vi har det bra, vi här bak i bussen. Speciellt om bussen är en komfortabel turistbuss, tillverkad enkom för att ge kunden en skön upplevelse. Bussen ja. Detta alldagliga fordon som vi älskar så mycket. Men alla har vi nog upplevt en bussresa utöver det vanliga. Lång resa eller kort, det är inte det som är det viktiga. Ibland slår vi oss förvisso ner och vet att flera hundra mil väntar, och äventyret som vi aldrig upplevt det förr. Andra gånger ska vi bara till grannstaden, suck, för att köpa en födelsedagspresent till moster. Och så hamnar vi bredvid mannen som visar sig vara mannen i vårt liv. Helt underbar och en framtida fader. 

 

Den inre resan

Ibland, ganska ofta faktiskt, sitter vi bara helt tysta. Det där med den inre resan, det är grejer det. Och på en buss finns alla möjligheter till avslappning och att öva sig i medveten närvaro om det är det man vill eller behöver. Det är bara att luta huvudet bakåt och rikta blicken ut genom fönstret. Molnen och träden susar förbi, och vi låter våra tankar göra detsamma. Vi kanske räknar våra andetag och glömmer en hel del annat. Kanske allt faktiskt, och det är väldigt skönt. Kanske somnar vi rentav. Det gör inget, för någon annan ansvarar för att vi kommer fram eller hem, trygg och i tid.

 

Att hyra buss

Hyra buss i Stockholm, det är det många som gör. Anledningarna är lika skiftande som färgerna på lokalbussarna i olika städer. Det kan vara en skola som ska på utflykt, pensionärsföreningen som ska på julmarknad i Tallin eller så är det dags för den årliga Trädgårdsmässan i Älvsjö och hela koloniföreningen ska minsann åka. En sak har passagerarna i alla fall gemensamt – de tar sig fram på ett bekvämt, socialt och miljövänligt sätt. Trevlig resa då! 

Fler nyheter

16 januari 2024

Åka till Italien