De små tipsen som leder till de stora upplevelserna

25 juni 2020 Mikael Barani

Det finns mycket kvar att upptäcka av Sverige.
Det inser man varje gång som man tar sig en tur genom vårt avlånga land. Faktum är att man ofta inte ens behöver åka särskilt långt för att upptäcka hur många smultronställen som väntar – bara runt hörnet. Med den skogs- och sjötäthet som vi har här i landet så går det, med lite letande, att finna riktiga pärlor i varje buske.

Samtidigt så är det förstås riktigt roligt att resa en bit och ta del av något nytt. Vi bor som sagt i ett väldigt avlångt land och bara någon timme i valfri riktning så börjar landskapet förändras drastiskt.

Där runt Dalarna börjar tillvaron bli allt mer kuperad till exempel. Ju längre upp i landet du kommer desto mer blir detta ett faktum. Stanna till exempel till i Örnsköldsvik och njut av den fantastiska naturen som finns däruppe. Ofta kan det vara fördelaktigt att hitta åka en kort bit norrut för boende Husum om du vill komma lite billigare undan. Samtidigt får du ändå tillgång till samma fantastiska natur och kan besöka större ”övik” om du så behagar.

Söderut i landet har du förstås det motsatta läget: Det blir flackare och nere i Skåne får du jobba hårt för att hitta topparna. Inte upplevelsemässigt då, men däremot rent geografiskt. Området har som sagt sin egen charm och gillar du att cykla är regionen såklart en skonsammare upplevelse jämfört med de norra delarna av landet.

Det finns som sagt något för alla i Sverige och vågar man sig på att tala med lokala invånare som kommer man garanterat att få mer ut av upplevelsen. Det är nämligen de som bor i ett område som sitter inne på de riktigt fina utflykterna.
Du har säkert själv några på lager för din närbygd. Dela med dig av dem till folk som ser ut att vara lite fundersamma så får du säkert tips tillbaka!

Fler nyheter