Drömmer du om slott eller tält?

10 augusti 2020 patrick_pettersson

En del drömmer om att bo i stora slott som kungligheter gör. Med höga torn, vallgrav samt balsal och bibliotek så stora att man hade kunnat parkera ett fartyg i dem. Andra föredrar ett mer spartanskt och enkelt boende. Kanske till och med så enkelt som att bo i tält eller i vindskydd.

Åtminstone under ett par dagar. Även den mest naturnära personen kan till slut längta efter rinnande vatten eller elektricitet. En del gillar flexibelt boende som kan flyttas efter preferens och behag lite när man känner för det. Därför bor dessa människor i husbilar eller husvagnar. Ibland under begränsad tid, ibland året runt. 

Stor variation i boendeformer 

Men det allra vanligaste är förstås att man bor i någon form av mellanting mellan det enklaste tältet till det stora slottet. Nämligen i någon slags villa, radhus eller lägenhet. Helt enkelt för att de flesta av oss inte är stora kungligheter och miljardärer.

Eller för den sakens skull någon som permanent skulle vilja avsäga sig bekvämligheter som att slänga in en pizza i mikron eller ta en lång dusch i varmvatten och därefter sätta sig och glo på tv. Men mellantinget mellan slott och tält är förstås fortfarande stort och variationerna enorma. 

Lagom är bäst 

Ett boende kan förstås även både vara permanent och tillfälligt. Även om man inte kan bo i ett slott till vardags och för alltid så kanske man vid något tillfälle kan kosta på sig att bo några nätter när det finns möjlighet. Precis som att det kan vara mysigt att tälta någon natt – men man skulle inte gärna flytta in i tältet.

Boende i Ekerö erbjuder vistelser på mer lagom nivå. Inte slott och inte heller vildmarksnära. Ibland är lagom faktiskt bäst. Ett enkelt hotell eller vandrarhem där man får service, men inte heller känner att man överdriver på något håll.

Fler nyheter