En egen liten stuga

05 februari 2020 patrick_pettersson

Om man bestämt sig för att ta in på ett hotell av något slag, så kanske man ska fundera på att istället hyra en semesterstuga. Inuti en stuga brukar det se mycket annorlunda ut än vad det gör i ett hotellrum och man kommer inte heller höra när någon granne kommer hemtrillande framåt morgonkvisten eller när någon annan pigg granne drar igång duschen vid fem-tiden. Man är alldeles ensam under det tak man har bokat och kan även njuta av att ha ett eget kylskåp och matlagningsmöjligheter.  

 

Vilka stugor som hyrs ut

Det finns ingen som helst mall för hur en semesterstuga ser ut som man hittar när man letar efter uthyrning av stugor. De stugor man kan hyra finns i alla möjliga storlekar och planlösningar och kan antingen ha en äldre charm eller vara moderna och nybyggda. Ofta är de färgade efter var i landet de finns och om de finns inåt landet eller vid en sjö eller ett hav. Många campingar hyr ut semesterstugor och en del hotell har även semesterstugor som separata små byar med hotellet som centrum. Men det finns även många privatpersoner som via förmedlingar, eller själva, hyr ut sina hus som semesterstugor för att tjäna lite extra pengar under den tiden som de själva inte nyttjar boendet.

 

 

Vad är en semesterstuga?

Det som är semester och det som är semesterstuga kan vara olika från person till person och från stuga till stuga, men generellt är det ett mindre hus som man hyr en kort tid för rekreation. Många semesterstugor ligger i ett område där det finns aktiviteter att göra som till exempel skidåkning, eller där det finns vacker natur som man annars inte är i, som bredvid havet eller någon sjö. Men en semesterstuga kan man hyra precis när som helst på året, kanske i skogen för att plocka svamp.